NetDirect zpřístupnil připnuté weby, novinku IE 9, statisícům uživatelů internetu [Tisková zpráva, 15. 3. 2011]

Ostrava, 15. 3. 2011 – NetDirect s.r.o. jako první dodavatel e-shop systémů v ČR připravil svá řešení na novinku Pinned Sites neboli „připnuté weby“ od Microsoftu. Tato funkce Internet Exploreru 9 umožňuje uživatelům Windows 7 mít oblíbené weby „připnuté“ na hlavním panelu, stejně jako různé aplikace.

NetDirect implementoval do svých e-shop systémů FastCentrikShopCentrik modul, umožňující provozovatelům internetových obchodů plně editovat seznam úloh a seznam odkazů „připnutého“ webu.

Vydání této komponenty zároveň s uvedením Internet Exploreru 9, který „připnuté weby“ podporuje, dokládá, že NetDirect pružně reaguje na novinky, které se na IT trhu objevují, a je průkopníkem inovací v oblasti elektronické komerce.

Pinned Sites: Revoluce v surfování na internetu?

Internet Explorer 9, který byl pro ČR vydán 15. března, slibuje uživatelům usnadnění práce s internetem. Jednou z nových funkcí IE 9, která je dostupná uživatelům systému Windows 7, jsou Pinned Sites neboli připnuté weby. Ty umožní rychlý přístup k oblíbeným internetovým stránkám a ulehčí jejich ovládání.

Pro připnutí webu stačí „odtrhnout“ záložku s konkrétní stránkou a připnout ji na hlavní panel systému Windows 7 či do nabídky Start.

Ve světě už využívá Pinned Sites například největší e-shop Amazon.com, v ČR například internetový obchod se spodním prádlem Astratex.cz.

Pinned Sites zrychlí ovládání webu

Po kliknutí pravým tlačítkem myši na ikonu webu připnutého na hlavní panel se zobrazí seznam úloh a seznam odkazů, které může uživatel ve zrychleném režimu využít; například přejít do sekce Naposledy navštíveno či Slevy nebo zkontrolovat stav své objednávky. Provozovatelé e-shopů z řad klientů NetDirectu mohou tyto seznamy sami editovat.

Připnuté weby využívají i funkci náhledu miniatur internetové stránky. Každé tlačítko u miniatury představuje příkaz, který lze na webu spustit, například přehrát video či přidat na Facebook. Uživatel takto může ovládat internetovou stránku i v případě, že je minimalizovaná, aniž by ji musel otvírat.

Ředitel společnosti NetDirect s.r.o., Ing. Jan Svoboda považuje Pinned Sites za velice přínosnou funkci, která e-shop platformy ShopCentrik a FastCentrik posouvá zase o krok dál: „Díky zkušební verzi IE 9 Release Candidate mohly e-shopy funkčnost připnutých webů zkoušet a studie Microsoftu prokazují jejich vliv na zvyšování návštěvností a obratů. To je jasný důvod, proč jsme se rozhodli výhody Pinned Sites poskytnout našim klientům. Stále jim chceme dokazovat, že vsadili na dodavatele, který pečuje o jejich úspěch.“

NetDirect je opět první. Firma pružně reaguje na nové možnosti trhu a inovuje produkty

„Když se společnost NetDirect rozhodla plošně implementovat funkci do svých platforem pro e-shopy FastCentrik a ShopCentrik, zpřístupnila ji tak velkému počtu uživatelů na českém trhu. Vedle toho majitelům e-shopů umožnila lépe komunikovat se svými zákazníky a zjednodušila přístup ke konkrétním aktivitám v daném on-line obchodě. Tato implementace je ukázkou toho, jak lze některé technologie velmi rychle zavádět a zpřístupnit takříkajíc přes noc, velkému počtu zákazníků. Společnost NetDirect ukázala, jak rychle dokáže reagovat na nové možnosti na trhu a nabídnout je svým zákazníkům,” řekl Lukáš Křovák, Manažer divize Windows Client společnosti Microsoft.

Mgr. Kateřina Naarová, vedoucí marketingového oddělení
e-mail: katerina.naarova@netdirect.cz
www.netdirect.cz

Společnost NetDirect s.r.o. patří mezi nejvýznamnější dodavatele e-business aplikací na českém trhu. Firma se orientuje na tvorbu systémů pro internetové obchody a redakčních systémů pro www prezentace. NetDirect staví řešení na vlastních produktech ShopCentrik® – profesionální internetový obchod na míru, FastCentrik® – velký e-shop za malé peníze do 24 hodin, určený pro segment menších firem a živnostníků, a MediaCentrik® – tvorba www stránek, portálů a CMS. NetDirect je vítězem titulu Microsoft Country Partner of the Year 2010 a držitelem titulu Microsoft Gold Certified Partner.