E-shopy od společnosti NetDirect s.r.o. mohou již dnes exportovat zboží na nové Google Nákupy [Tisková zpráva, 24. 11. 2011]

24. listopadu, Ostrava - Česká společnost NetDirect s.r.o., která se zabývá výrobou e-shop systémů, pružně reaguje na novinky, které se na českém trhu objeví. Internetový gigant Google včera odpoledne spustil nový porovnávač zboží Nákupy a již dnes mohou provozovatelé e-shopů od NetDirectu své zboží na Google Nákupy exportovat.

Internet zahltila zpráva o novince, kterou připravil český Google. Nejznámější internetový vyhledávač včera spustil beta verzi porovnávače zboží Nákupy. Ve spolupráci s českými e-shop tahouny, jako jsou například Alza.cz, Mall.cz či Kasa.cz, chce Google nejspíš zaútočit na český předvánoční trh. NetDirect na novinku velmi rychle zareagoval a umožnil provozovatelům internetových obchodů na platformě FastCentrik už dnes na Google prodávat.

Po exportech na stávající české porovnávače, prodeji zboží na Facebooku a na největším obchodním portále Aukro.cz, se jedná o další prodejní kanál, který NetDirect s.r.o. svým klientům v předvánočním čase poskytl. Provozovatelé e-shopů tak dostanou produkty přímo k nakupujícím, což ve vánočním lovu na zákazníka internetové obchody jistě ocení.

Služba Nákupy má za úkol srovnávat ceny a další informace o produktech, které budou do Google Nákupů vkládat přímo internetoví obchodníci. Do služby se může zapojit kterýkoliv internetový obchod, který Nákupům poskytne svou databázi produktů a splňuje podmínky stanovené v pravidlech služby Google Nákupy. Pomocí platformy FastCentrik tak mohou někteří učinit už dnes. Českým porovnávacím serverům, jakými jsou například Zbozi.cz či Heureka.cz, se tedy možná rodí perspektivní konkurence.

Společnost NetDirect s.r.o. patří mezi nejvýznamnější dodavatele e-business aplikací na českém trhu a od roku 2011 je součástí společnosti Allegro Group. Firma se orientuje na tvorbu systémů pro internetové obchody a redakčních systémů pro www prezentace. NetDirect staví řešení na vlastních produktech ShopCentrik® – profesionální internetový obchod na míru, FastCentrik® – velký e-shop za malé peníze do 24 hodin, určený pro segment menších firem a živnostníků, a MediaCentrik® – tvorba www stránek, portálů a CMS.